PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küp Şeker

HeRGeLe
09-05-2006, 09:36 AM
Elimizde 9 küp şeker var bu şekerlerin hepsinin hacimleri boyutları şekilleri aynı ancak bir tanesinin ağırlığı diğerlerinden farklı ayrıca elimizde eşit kollu terazi var 2 sefer tartma hakkımız var bu ağır olan şekeri nasıl buluruz?

Jisé
09-05-2006, 09:44 AM
4 - 4 Olacak şekilde tartarız. Eşit ağırlıklarda tartılırlarsa dışarıda kalan şeker daha ağır olandır. Ama eğer biri taraf daha ağır çekerse daha ağır olan küp şeker o taraftadır. Bu kez bu taraftaki 4 küp şekeri 2 - 2 olmak üzere tartarız. Çok çeken taraftaki iki küp şekerden hangisinin daha ağır olduğunu anlamak içinde Adminimizden bi tartma hakkı daha isteriz :D
Yada bu iki şekeri ayrı ayrı çay bardaklarına atarız. Hangisi bardağın tabanına daha hızlı ulaşırsa o ağır şekerdir. (çay içiyorum da bu arada :D )

civilized
09-05-2006, 03:40 PM
Bu soru ne kadar güzelse The Jacket' in verdiği cevapta o kadar güzel. Kendisini verdiği bu güzel cevaptan dolayı tebrik ediyor ve hemen önüme bir bardak çay almak için demliğe doğru koşuyorum.

HeRGeLe
09-05-2006, 04:31 PM
Güzel cevap Dogru cevaptır.

The_Jacketın cevabı yaklasık ama dogru değil malesef.

Amadeus
09-15-2006, 02:31 AM
şekerleri 3-3 tartarız eşitse diğer 3 şekerden biri ağırdır önce ölçtüğümüz şekerleri yeriz diğer 3 ünüde onlarıda yeriz kısacası cvp bulamadım ama çalışmalarım sürüyo ağırlık merkezi ayarlayarakta yapardık ama o daha karışık gibi

Chakaluga
09-25-2006, 05:06 AM
şekerleri 3-3 tartarız eşitse diğer 3 şekerden biri ağırdır önce ölçtüğümüz şekerleri yeriz diğer 3 ünüde onlarıda yeriz kısacası cvp bulamadım ama çalışmalarım sürüyo ağırlık merkezi ayarlayarakta yapardık ama o daha karışık gibi

halbuki ne kadar yaklasmissin cevaba... 3-3 tartariz esitse tartmasigimiz 3 sekerden biri agir demektir... bu 3 sekerden ki tanesini birer kefeye koyariz... esitse tartadigimiz agirdir, degilse agir olani goruruz zaten... 3-3 tartarken kefelerden biri agir geliyorsa ayni islemi bu kefedeki 3 sekere uygulariz...

amadeus hazirladi ben cevabin ustune yattim, ama idare edin... :unsure: