PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl sarhoş olunuyor ?

dmtgnr
09-20-2008, 05:02 AM
İlk yudumla birlikte, alkol ağız ve yemek borusu ile temas ettikten sonra, ciddi miktarda kana karıştığı ilk durak olan mideye gelir. Ancak alkolün kana karışması en çok ince bağırsaklarda olur. Büyük bir kısmı ince bağırsaklarda kana geçen alkol, derhal merkezi sinir sistemimizi etkilemeye başlar. Birkaç dakika sonra beyne geçerek sinir hücrelerini etkiler ve mesaj iletimini yavaşlatır.

İçmeye devam edilirse, beyindeki görme, denge, konuşma ve muhakeme ile ilgili sinir merkezleri etkilenmeye başlarlar. Bu arada alkolün baskılayıcı etkilerini yenebilmek için, kalp kası zorlanır ve nabız artar. Biraz daha içilirse şuur kaybı meydana gelebilir. Daha da devam edilirse, alkolün kandaki oranı alkol zehirlenmesi seviyesine ulaşır, solunum yetmezliği nedeni ile ölüm kaçınılmaz olur.

Alkol oldukça yavaş yakılır. 100 gram saf alkolün vücutça yakılması yaklaşık 10 saat sürer. Karaciğerde yakılan her bir gram alkol için 7.1 kilokalori açığa çıkar. Yapılan araştırmalara göre ABD'de insanlar genel olarak kalori ihtiyacının yüzde l O'unu alkolden karşılamaktadır. Alkoliklerde bu oran yüzde 50 olup ciddi beslenme bozuklukları görülür.

Alkol karaciğer yetmezliği yanında, kalp hastalığı ve kanser riskini de artırır. Beyinde hücre kaybına yol açar, uzun sürede beyin hücrelerindeki dejenerasyon artar, psikiyatrik bozukluklar başlar.

Ama alkolün en büyük etkisi, sağlığı bozmasının yanında, aileleri ve arkadaşlıkları parçalaması, hapishane ve hastaneleri doldurmasıdır. Haydi, şerefinize!

Alıntı:))

Her şey ayarında güzel yine şerefinize:D

fotografik
12-18-2008, 07:54 PM
Ya güzel basladinda kötü bitirdin !
Ben alkolsüz ne yaparim !:huh:

HeRGeLe
12-18-2008, 08:34 PM
demet + ları bekliyoruz birde. Bunlar bilmek istemedigimiz gercekler :)

fotografik
12-18-2008, 10:07 PM
demet + ları bekliyoruz birde. Bunlar bilmek istemedigimiz gercekler :)

Kesinlikle katiliyorum :D

Supér Tux
12-18-2008, 10:08 PM
Bilgi İçin Saol ...

dmtgnr
12-18-2008, 10:12 PM
Evet bunlarda Alkolün + ları:)

Alkol bence hayata farklı bir yönden bakabilme sanatıdır.
Hafif bir sevinç çığlığıdır belkide.
Belki de o en içten gelen kahkahaya erişebilme yoludur.
Alkol özgürlüktür.
Sevdiğin insana alkollüyken daha içten sarılırsın.
Kadeh kaldırılır, dostluğa içilir, kardeşliğe içilir, şerefe yapılır, o ana içilir ve o andasınızdır.
O an gerçektir ve zaman durur sadece o anı hissedersiniz.
Gülümsersiniz. Çünkü mutluluk güzeldir.
Alkol hiç duymadığın hiç bestelenmemiş biz ezgiyi kulağınıza getirir.
O an huzurun sesidir ve o andan çıkmak hiç istemezsiniz.
Alkol halinden çıktıktan sonra, alkolün etkisi geçtiğinde
tekrar içmeliyim tekrar hissetmeliyim dediğinizde artık
alkolikliğin mükemmel bir şey olduğunu anlar
ve o şekilde yaşamaya devam edersiniz.
Alkol bazen gözyaşıdır, bazen hüzün, bazen de bir şiir.
Ve alkole bu anlamları yüklediğinizde ne aileler dağılacak, ne hapishaneler dolacak, ne sevgililer ayrılacak, ne kavga olacak ne de yaşam çekilmez bir hal alacak.
Alkol bir sanattır bence.
Ve buna anlam yükleyen sizsinizdir yine.
Şerefe.:) Ne içesim geldi ya sormayın.:)

fotografik
12-18-2008, 10:39 PM
Serefeeeee ! :D
Ben basliyorum :D

dmtgnr
12-18-2008, 10:52 PM
Aynen canım çekti gidip aldım geldim.:))

fotografik
12-18-2008, 11:01 PM
Valla uyurgezerliyiz hepimiz gizli alkoligiz slogani su an buraya tam uyuyor diye düsünüyorum :lol
Benim evde bar dükkandada mini bar var :lol
o yüzden simdiden basladim ben:lol
Malum almanyada pek sorun olmuyor böyle seyler :lol